info@lvt.nl

Neem contact op

088 - 990 89 89

Telefonisch bereikbaar

Ma - vr: 9:00 - 17:00

Bereikbaarheid

Beschermen en comfort

Beschermen en comfort

Kappenbril.

Een kappenbril zorgt ervoor dat invloeden van buitenaf het oog niet irriteren of uitdrogen. Denk hierbij aan stof, zon, wind, pollen en licht. Aan de bril worden transparante of zwarte kappen bevestigd welke volledig om het oog aansluiten. Wanneer een kappenbril volledig afsluit helpt deze om vocht vast te houden waardoor deze helpt tegen jeukende, brandende en rode ogen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld filterglazen of zelfs multifocale glazen in een kappenbril te laten zetten. Zo is deze bril voor iedere situatie geschikt. De kappenbrillen worden in ons atelier volledig voor u op maat gemaakt.

Ptosisbril.

Wanneer een ptosis (een te laag hangend bovenooglid) niet verholpen kan worden kan een ptosisbril helpen. Door het op maat gemaakte beugeltje aan de binnenkant van het montuur wordt het hangende ooglid ondersteunt. Hierdoor is het mogelijk de ogen te openen. Het blijft wel mogelijk om te knipperen. De ptosisbrillen worden in ons eigen atelier op maat voor u gemaakt.

Filterbril.

Een filterbril wordt vaak gebruikt als er sprake is van overgevoeligheid van licht. Waar een gewone zonnebril alles donkerder maakt, filtert een filterbril slechts een gedeelte van het licht weg. Ook zorgt een filterbril voor meer contrast en dus een prettiger beeld. De glazen hebben vaak een gele, oranje of bruine tint. De kleur die voor u als prettig wordt ervaren kan afhangen van persoonlijke voorkeur of de aard van uw oogaandoening.

Er bestaan kant en klare filterbrillen die over uw eigen bril heen geschoven worden. Ook kunt u ervoor kiezen een bril te laten maken met filterglazen op uw sterkte. Deze worden dan voor u op maat gemaakt in ons eigen atelier.

De keuze in hulpmiddelen is sterk afhankelijk van de functionele behoeften en indicatie met betrekking tot slechtziendheid. Wilt u weten welk hulpmiddel er voor u geschikt is? Dan kunt u contact opnemen met Low Vision Totaal om u voor te laten lichten over de mogelijkheden. U kunt gebruik maken van het contactformulier of u belt of e-mailt ons direct. Telefoon 088 – 990 89 89 Mail info@lvt.nl