info@lvt.nl

Neem contact op

088 - 990 89 89

Telefonisch bereikbaar

Ma - vr: 9:00 - 17:00

Bereikbaarheid

Voorlezen

Voorlezen

Indien u zelf niet meer kunt lezen is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor voorleesapparatuur. Brieven, kranten en boeken kunnen met één druk op de knop aan u voorgelezen worden. Het is hierdoor minder vermoeiend om te “lezen”. De leessnelheid en het volume kunnen naar gewenst worden aangepast. Voorleesapparatuur bestaan uit vaste apparaten, maar er bestaat ook een mobiel voorleesapparaat dat u gemakkelijk mee kan nemen.

Ondertiteling op de televisie kan ook voorgelezen worden. Een kastje tussen de decoder en de TV zorgt ervoor dat de ondertitels Nederlandstalig worden uitgesproken. U kunt kiezen uit verschillende voorleesstemmen, leessnelheid en volume.

De keuze in hulpmiddelen is sterk afhankelijk van de functionele behoeften en indicatie met betrekking tot slechtziendheid. Wilt u weten welk hulpmiddel er voor u geschikt is? Dan kunt u contact opnemen met Low Vision Totaal om u voor te laten lichten over de mogelijkheden. U kunt gebruik maken van het contactformulier of u belt of e-mailt ons direct. Telefoon 088 – 990 89 89 Mail info@lvt.nl