info@lvt.nl

Neem contact op

088 - 990 89 89

Telefonisch bereikbaar

Ma - vr: 9:00 - 17:00

Bereikbaarheid

Donderdag 17 november DEMO-DAG hulpmiddelen voor visuele beperking en NAH


UITNODIGING

Donderdag 17 november DEMO-DAG tussen 10.00 en 16.00
hulpmiddelen voor visuele beperking en NAH


Zalencentrum de Holle Eik, Baron de Selysstraat 4, 6301 JZ Valkenburg (Houthem-St. Gerlach). Informatie zaal: www.deholleeik.nl

Low Vision Totaal, Optelec en Worldwide Vision organiseren een demo-dag voor zorg-professionals/ mantelzorgers die te maken hebben met mensen met een visuele beperking of andere aandoening zoals bv. Niet Aangeboren Hersenletsel en motorische problemen.

Wanneer een opticien niet meer kan helpen met een op maat gemaakte bril dan bestaan er toch nog vele mogelijkheden. De verscheidenheid van indicaties in slechtziendheid is
zeer groot. De mogelijkheden om met bijzonder optische hulpmiddelen of elektronische hulpmiddelen uw cliënt te helpen zijn ook zeer divers. Om meer inzicht te geven in de
beschikbare mogelijkheden, geven wij u uitleg en demonstraties van de diverse beschikbare hulpmiddelen. De spraakhulpmiddelen worden ook gebruikt bij andere aandoeningen zoals NAH.

Tijdens deze demo-dag kunt u kennis maken met de volgende hulpmiddelen:

Vergrootglazen
• Telescoopbrillen
• Bioptisch gemonteerde brillen
• Voorleesapparatuur

Hand/standloepen,
• Gesproken TV ondertiteling
• Elektronische handloepen
• Mobiele communicatie

Loeplampen • Verlichting
• Loepenbrillen
• Beeldschermloepen
• Hulpmiddelen ADL

Naast productinformatie wordt er uitleg gegeven over de praktijk van het aanmeten, de mogelijkheden van vergoeding en aanvraagprocedures bij gemeenten, zorgverzekeraar of UWV.

De demo-dag wordt georganiseerd voor mensen met een visuele beperking, opticiens, mantelzorgers, ergotherapeuten, optometristen, oogartsen en huisartsen.

Uw bezoek aan deze demo-dag is kosteloos!

Geen gelegenheid om te komen maar wel geïnteresseerd. Dan kunnen we kijken of we u op een ander moment kunnen informeren. Neem dan contact op met:

Low Vision Totaal: 088-9908989,  Optelec: 088-6783555 of  Worldwide Vision: 013-5285666

Voor Zorgprofessionals zoals ergotherapeuten, logopedisten, thuiszorgmedewerkers is er een aparte website en app met specifieke informatie over onze producten en diensten. Samengevat ‘ontzorgen’ we de professional met producten en diensten voor mensen met leesproblemen zoals bij slechtziendheid, Niet Aangeboren Hersenletsel.

U kan als zorg professional ook direct naar ons doorverwijzen via www.lowvisionportaal.nl Via dit portaal kunt u cliënten aanmelden. Op deze website kunt u alle informatie vinden.

 

Kimberley Dutscher

Kimberley Dutscher

Schrijf een reactie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief