info@lvt.nl

Neem contact op

088 - 990 89 89

Telefonisch bereikbaar

Ma - vr: 9:00 - 17:00

Bereikbaarheid

Vergoedingen en Machtigingen

Door de Zorgverzekeringswet heeft u functiegerichte aanspraak op hulpmiddelenzorg. Deze wordt vergoed vanuit het basispakket (dat kan soms ten koste van uw eigen risico gaan). Low Vision Totaal heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Vergoedingen en machtigingen

Door de Zorgverzekeringswet heeft u functiegerichte aanspraak op hulpmiddelenzorg. Deze wordt vergoed vanuit het basispakket (dat kan soms ten koste van uw eigen risico gaan).

Sinds 2008 is in de Zorgverzekeringswet vastgelegd dat patiënten recht hebben op “de meest adequate functionerende oplossing voor hun hulpmiddelenvraag”. Deze zogenaamde ‘functiegerichte aanspraak’ betekent dat het functioneringsprobleem van een patiënt centraal staat. Oftewel: een ziekte, stoornis of beperking moet de reden zijn voor het aangevraagde hulpmiddel . Er wordt dan ook gekeken wat het functioneringsprobleem is en met welke hulpmiddelen u weer optimaal kunt functioneren. 

U krijgt de Bijzondere Optische Hulpmiddelen zoals, telescoopbrillen, loepenbrillen, elektronische handloepen, beeldschermloepen, kappenbrillen, ptosisbrillen, voorleesapparatuur voor TV-ondertiteling, voorleesapparatuur en Daisyspelers vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. De zorgverzekeraar kan daar wel nadere voorwaarden aan verbinden. Ook kan de verzekeraar een ruimer aanbod van hulpmiddelen aanbieden in hun aanvullende verzekering.