info@lvt.nl

Neem contact op

088 - 990 89 89

Telefonisch bereikbaar

Ma - vr: 9:00 - 17:00

Bereikbaarheid

Lezen op korte afstand

De keuze in hulpmiddelen is sterk afhankelijk van de functionele behoeften en indicatie met betrekking tot slechtziendheid. Wilt u weten welk hulpmiddel er voor u geschikt is? Dan kunt u contact opnemen met Low Vision Totaal om u voor te laten lichten over de mogelijkheden. 

Lezen op korte afstand

Loupenbril.

Loupenbrillen kunnen met verschillende vergrotingen en met of zonder verlichting geleverd worden. Deze brillen worden gemaakt voor korte afstanden. Ze kunnen dus gebruikt worden voor het lezen, computeren of het uitvoeren van hobby’s. Met het lezen heeft u de handen vrij. Hierdoor kunt u ook op de bank de krant lezen. Deze brillen worden in ons atelier voor u op maat gemaakt.

Loupelamp.

Loupelampen kunnen geleverd worden in 2 verschillende vergrotingen. Door de ingebouwde verlichting is het leeswerk altijd goed verlicht. De loupelamp kan gebruikt worden voor het lezen, persoonlijke verzorging (zoals nagels knippen) en hobby’s (zoals puzzelen). Loupelampen kunnen geleverd worden met een tafelklem of op een verrijdbaar rolstatief.

De handloupen hebben wij opgedeeld in twee categorieën. De zaklichtloupen en de standloupen.

Zaklichtloupe.

Zaklichtloupen zijn handzaam en in verschillende vergrotingen te verkrijgen. Door de ingebouwde verlichting is het leeswerk altijd goed verlicht. Ze zijn klein en compact en daardoor makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld de supermarkt. Ook binnenshuis zijn ze gemakkelijk te gebruiken voor het aflezen van de thermostaat, wasmachine of magnetron.

Standloup.

Standloupen zijn wat groter dan de zaklichtloupen. Hierdoor hebben ze een iets groter leesoppervlak. Ook deze loupen worden in verschillende vergrotingen geleverd. Door de ingebouwde verlichting is het leeswerk altijd goed verlicht en door de afstand houders staat de loupe altijd op de juiste hoogte van het leeswerk. De standloupen hoeven niet vastgehouden te worden. Hierdoor zijn ze ook goed geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Elektronische handloupe.

Een handzaam apparaat met zeer veel vergrotingsmogelijkheden. Een letter kan wel tot 20x vergroot worden. Naast de vergrotingsmogelijkheden kan ook het contrast aangepast worden. Het apparaat is draagbaar en kan dus bijvoorbeeld meegenomen naar de supermarkt. Ook is het mogelijk om objecten in de verte te bekijken. Denk hierbij aan het aflezen van de klok aan de muur of een straatnaambord in de straat. Het apparaat is makkelijk te bedienen.

Beeldschermloupe.

Een beeldschermloupe heeft enorm veel voordelen. Naast de vele vergrotingen en contrast dat aangepast kan worden is bij een beeldschermloupe ook de helderheid in het scherm aan te passen. Het scherm is verkrijgbaar in 19”, 22” of zelfs 24”. Zo is het kijk oppervlak groot en comfortabel.

De keuze in hulpmiddelen is sterk afhankelijk van de functionele behoeften en indicatie met betrekking tot slechtziendheid. Wilt u weten welk hulpmiddel er voor u geschikt is? Dan kunt u contact opnemen met Low Vision Totaal om u voor te laten lichten over de mogelijkheden. U kunt gebruik maken van het contactformulier of u belt of e-mailt ons direct. Telefoon 088 – 990 89 89 Mail info@lvt.nl