info@lvt.nl

Neem contact op

088 - 990 89 89

Telefonisch bereikbaar

Ma - vr: 9:00 - 17:00

Bereikbaarheid

Optisch vergroten

Optisch vergroten

Loupenbril.

Loupenbrillen kunnen met verschillende vergrotingen en met of zonder verlichting geleverd worden. Deze brillen worden gemaakt voor korte afstanden. Ze kunnen dus gebruikt worden voor het lezen, computeren of het uitvoeren van hobbies. Met het lezen heeft u de handen vrij. Hierdoor kunt u ook op de bank de krant lezen. Deze brillen worden in ons atelier voor u op maat gemaakt.

Telescoopbril.

Telescoopbrillen worden gemaakt voor de langere afstanden zoals de afstand naar de televisie of gebruikt worden voor het kijken naar een voorstelling of een film in de bioscoop. Ook deze brillen worden in verschillende vergrotingen geleverd. In ons atelier worden de telescoopbrillen voor u op maat gemaakt.

Loupelamp.

Loupelampen kunnen geleverd worden in 2 verschillende vergrotingen. Door de ingebouwde verlichting is het leeswerk altijd goed verlicht. De loupelamp kan gebruikt worden voor het lezen, persoonlijke verzorging (zoals nagels knippen) en hobbies (zoals puzzelen). Loupelampen kunnen geleverd worden met een tafelklem of op een verrijdbaar rolstatief.

Handloupen.

De handloupen hebben wij opgedeeld in twee categorieën. De zaklichtloupen en de standloupen.

Zaklichtloup.

Zaklichtloupen zijn handzaam en in verschillende vergrotingen te verkrijgen. Door de ingebouwde verlichting is het leeswerk altijd goed verlicht. Ze zijn klein en compact en daardoor makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld de supermarkt. Ook binnenshuis zijn ze gemakkelijk te gebruiken voor het aflezen van de thermostaat, wasmachine of magnetron.

Standloup.

Standloupen zijn wat groter dan de zaklichtloupen. Hierdoor hebben ze een iets groter leesoppervlak. Ook deze loupen worden in verschillende vergrotingen geleverd. Door de ingebouwde verlichting is het leeswerk altijd goed verlicht en door de afstand houders staat de loupe altijd op de juiste hoogte van het leeswerk. De standloupen hoeven niet vastgehouden te worden. Hierdoor zijn ze ook goed geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen.

BTS.

Een kijkerbril met een optisch telescoopsysteem dat schuin omhoog boven de zichtlijn van de gebruiker in het brillenglas wordt geplaatst. In het draagglas zit de verte sterkte van de drager. Zo kunnen objecten op kortere en langere afstand worden bekeken. Wanneer een voorwerp op lange afstand moet worden bekeken, zoals bijvoorbeeld een straatnaambordje, kan het hoofd naar beneden worden gekanteld waardoor de kijker voor het oog komt te staan. Hierdoor is deze bril in sommige gevallen ook geschikt voor auto rijden. Wanneer deze bril gebruikt gaat worden voor het auto rijden moeten er altijd rijlessen genomen worden. Daarnaast moet er een examen worden afgelegd met de bril.

De keuze in hulpmiddelen is sterk afhankelijk van de functionele behoeften en indicatie met betrekking tot slechtziendheid. Wilt u weten welk hulpmiddel er voor u geschikt is? Dan kunt u contact opnemen met Low Vision Totaal om u voor te laten lichten over de mogelijkheden. U kunt gebruik maken van het contactformulier of u belt of e-mailt ons direct. Telefoon 088 – 990 89 89 Mail info@lvt.nl